Is een reparatie nodig? Controleer dit eerst.

Brother

Controleer de naald druk strip. Deze slijt in verloop van tijd. Op de naald druk strip zit een soort spons die nieuw zo rond de halve centimeter dik is. Als deze te dun wordt, of plat dan kan dat de oorzaak zijn van veel problemen zoals vastlopen of steken die vallen.
Bekijk een video van The Knitting Machine School over het controleren en vervangen van de naald druk strip:

Kijk onder de breislede of alle bewegende onderdelen (flippers) goed en vrij bewegen. Als je er tegenaan duwt moeten ze gelijk terug veren. Hierdoor kan de machine soms niet breien zoals je verwacht, loopt vast of er vallen steken. Maak ze schoon en breng olie aan.

Bekijk een video van theanswerlady over het controleren van de bewegende onderdelen onder de breislede:

Controleer alle knoppen op de breislede. Druk ze één voor één in. Wanneer je op een knop drukt veren de andere knoppen weer terug.

Als de knoppen langzaam terugkomen of blijven plakken dan is de olie en het vet in de slede verouderd en hard geworden. Een snelle oplossing is om met een föhn op de warmste het metalen gedeelte achter de knoppen te verwarmen. Blijf terwijl je dit doet de knoppen indrukken totdat ze weer snel terugschieten op hun plek. Dit is een tijdelijke oplossing, het beste is om de slede geheel schoon te maken en te voorzien van nieuw vet en olie.

Een video hoe de breislede schoon te maken van theanswerladyknits:

Maak de machine schoon, en smeer alle bewegende onderdelen.

Een video van Roberta Rose Meads over het schoonmaken en smeren van een breimachine: